top of page

Tjänster som Embers HundRehab & Friskvård erbjuder

Sätt dina husdjur i främsta rummet

För behandling bör hunden vara 1 år eller äldre. (godkännande av Veterinär om hunden är yngre)
För en friskvårdskontroll bör hunden vara äldre än 6 mån.
Har du rehabplan i din försäkring så behövs det en remiss från
din veterinär som skickas via mail.

Namnlös design (6)_edited.jpg

Massage

Alla individer är spända i kroppen någon gång under livets gång precis som vi människor. Kan bero på osäkerhet kring hundmöten, för hård lek, eller stressrelaterat.

Massage hjälper till att släppa på spänningar i muskulaturen, minskar smärta och obehag samt att den ökar hundens rörelseomfång. Massagen hjälper även till att öka blodcirkulationen, lympfcirkulationen samt hjälper till att föra ut slaggproduker som samlats i kroppen.

Allt detta leder till att hunden får bättre och starkare immunförsvar, bättre rörlighet, mindre spänningar och snabbare återhämtning.

Den typ av massage jag utför är en djupgående idrottsmassage.

Rehabilitering

Rehabilitering av hund är ett komplement till veterinärvården, där vi jobbar tillsammans med veterinär och anpassar behandlingen utefter individen.

Jag använder mig bl.a av smärtlindrande behandling, massage, laser, muskeluppbyggande träning, laser och stretching.

Målet är att återuppbygga individen på dessa fronter:

- koordination och balans

- styrka och muskulatur

- uthålligheten

Med dig får du rätta övningar som är anpassade utefter din individ och ger dig verktygen att fortsätta mellan träffarna hemma.

Lazy Brown Dog
20221206_092848_edited_edited.jpg

Jag använder mig av en lågeffektslaser som är utvecklad och anpassad för human- och veterinärsidan. Laser är en smärtfri teknik som används för att behandla smärta, inflammation, ödem, skador och sår.
Med laser får man en kortare behandlingstid, snabbare läkning och återhämtning av skadade muskler.
Det ger hunden en smärtfrihet på kort tid, har en stark anti-inflammatorisk effekt och ger en omedelbar förbättring av cirkulationen på det område man jobbar med.
För långvariga besvär rekommenderas 4-6 behandlingar under 2-3 veckor.

Jag hjälper även till med kloklippning om så önskas. Kloklippning är inte alltid det roligaste momentet när det kommer till sin hund, hundar är smarta och vet vilka knappar de ska trycka när det kommer till sin matte eller husse. Ibland kan det rent vara lite läskigt och är då oftast enklare att låta någon annan göra det.


Har man en hund som absolut inte tycker om kloklippning, kanske är rädd eller tycker det är läskigt och tycker hela situationen är väldigt jobbig. Så rekommenderar jag att man tar tiden och gör en hanteringsträning. Enligt mig så ska en individ inte må dåligt psykiskt och känna sig tvingad till att göra något den är rädd för. Utan då lägger vi tiden på att ge den träningen för att kunna klara av förutsättningen utan obehag och tvång.

Se "hanteringsträning" för mer info!

Laserbehandling

Rescue Puppy

Kloklippning

IMG_20191014_155303_542.jpg

Hanteringsträning

Friskvård

Med hjälp av olika metoder och träningsformer hjälper jag din hund att träna upp sin muskulatur, koordination, balans, styrka och uthållighet. 

En friskvårdskoll ger dig en bättre koll på din hunds status, dess svagheter/styrkor och vad ni kan behöva jobba mer på.

Med friskvård hjälper jag er att nå de mål ni har inom de olika hundsporterna eller bara i rent vardagssyfte. Hjälper er med olika verktyg för de mål ni kan ha oavsett om det är jakt, agilty, drag, lydnad eller skogspromenader.

Hanteringsträning är en form av träning som anpassas utefter individen och vad den behöver jobba på. Den utgår från en trygg och lugn samvaro, där vi låter individen bestämma takten.

Här bryter vi ner momenten i olika delar och tränar var för sig för att sen lägga ihop dem.

Viktiga är att inte gå för fort fram.

Exempel på när man kan använda sig av hanteringsträning:

- Besök till veterinären

- Kloklippning 

- Kroppshantering

Vissa individer behöver mer tid än andra och här är viktigt att läsa av varje individ. Så att den får det utrymme den behöver.

bottom of page