top of page

TJÄNSTER SOM ERBJUDS

hundmassage för hemmabruk

HUNDMASSAGE

Alla individer är spända i kroppen någon gång under livets gång precis som vi människor. Kan bero på osäkerhet kring hundmöten, för hård lek, eller stressrelaterat.

Massage hjälper till att släppa på spänningar i muskulaturen, minskar smärta och obehag samt att den ökar hundens rörelseomfång. Massagen hjälper även till att öka blodcirkulationen, lympfcirkulationen samt hjälper till att föra ut slaggproduker som samlats i kroppen.

Allt detta leder till att hunden får bättre och starkare immunförsvar, bättre rörlighet, mindre spänningar och snabbare återhämtning.

Den typ av massage jag utför är en djupgående idrottsmassage.

hund som tränar höga benlyft

REHABILITERING av hund är ett komplement till veterinärvården, där vi jobbar tillsammans med veterinär och anpassar behandlingen utefter individen.

Jag använder mig bl.a av smärtlindrande behandling, massage, laser, muskeluppbyggande träning, laser och stretching.

Målet är att återuppbygga individen på dessa fronter:

- koordination och balans

- styrka och muskulatur

- uthålligheten

Med dig får du rätta övningar som är anpassade utefter din individ och ger dig verktygen att fortsätta mellan träffarna hemma.

hund som får laserbehandling

LASERBEHANDLING

Jag använder mig av en lågeffektslaser som är utvecklad och anpassad för human- och veterinärsidan. Laser är en smärtfri teknik som används för att behandla smärta, inflammation, ödem, skador och sår.
Med laser får man en kortare behandlingstid, snabbare läkning och återhämtning av skadade muskler.
Det ger hunden en smärtfrihet på kort tid, har en stark anti-inflammatorisk effekt och ger en omedelbar förbättring av cirkulationen på det område man jobbar med.
För långvariga besvär rekommenderas 4-6 behandlingar under 2-3 veckor.

hund som får massage

HANTERINGSTRÄNING är en form av träning som anpassas utefter individen och vad den behöver jobba på. Den utgår från en trygg och lugn samvaro, där vi låter individen bestämma takten.

Här bryter vi ner momenten i olika delar och tränar var för sig för att sen lägga ihop dem.​ Viktiga är att inte gå för fort fram.

Exempel på när man kan använda sig av hanteringsträning:

- Besök till veterinären

- Kloklippning 

- Kroppshantering

Image by Oscar Sutton

TRÄNING/FRISKVÅRD

Med hjälp av olika metoder och träningsformer hjälper jag din hund att träna upp sin muskulatur, koordination, balans, styrka och uthållighet. 

En friskvårdskoll ger dig en bättre koll på din hunds status, dess svagheter/styrkor och vad ni kan behöva jobba mer på.

Med friskvård hjälper jag er att nå de mål ni har inom de olika hundsporterna eller bara i rent vardagssyfte. Hjälper er med olika verktyg för de mål ni kan ha oavsett om det är jakt, agilty, drag, lydnad eller skogspromenader.

bottom of page